GMCert - Έλεγχος & Πιστοποίηση Προϊόντων & Συστημάτων αγροπεριβαλλοντικού Χώρου

GMCert
Πιστοποίηση προϊόντων και συστημάτων Πιστοποίηση προϊόντων και συστημάτων

Περιγραφή

Η εταιρία GMCert, λειτουργεί με τη νομική μορφή της Ομόρρυθμης Εταιρίας και ιδρύθηκε από μια ομάδα γεωπόνων και επιστημόνων με μακρά ενασχόληση και πείρα στην Βιολογική Γεωργία το 2008 με έδρα τη Ν. Ευκαρπία Θεσσαλονίκης.

Είναι αναγνωρισμένη ως Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Προϊόντων Βιολογικής Γεωργίας από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η λειτουργία του οποίου εγκρίθηκε με υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ/2520/Β/11/12/2008 με Κωδικό Έγκρισης: EL-10-BIO και έχει λάβει βεβαίωση εφαρμογής από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης για την εφαρμογή του προτύπου ΕΛΟΤ EN 45011.

Ο GMCert παρέχει υπηρεσίες πιστοποίησης προϊόντων βιολογικής γεωργίας σε όλες τις ενδιαφερόμενες μονάδες παραγωγής, παρασκευής και εισαγωγής από τρίτες χώρες ή/ και αποθήκευσης, προϊόντων βιολογικής γεωργίας.

 

Ο GMCert δραστηριοποιείται πάνω:

  • Στον έλεγχο των μονάδων παραγωγής και επεξεργασίας προϊόντων βιολογικής γεωργίας-κτηνοτροφίας, ώστε να κρίνει κατά πόσον πληρούν τις απαιτήσεις της σχετικής νομοθεσίας και κανονισμών.
  • Στην πιστοποίηση των παραγόμενων προϊόντων βιολογικής γεωργίας - κτηνοτροφίας.
  • Στην βελτιστοποίηση του συστήματος ελέγχου και πιστοποίησης προϊόντων βιολογικής γεωργίας - κτηνοτροφίας με καθορισμό συγκεκριμένων προδιαγραφών που πρέπει να τηρούνται για την πιστοποίηση κάθε είδος βιολογικού προϊόντος.
  • Στην έρευνα και ανάπτυξη στον τομέα της Βιολογικής Γεωργίας - Κτηνοτροφίας.
  • Στη δημιουργία έγκυρου, μοναδικού και κοινά αποδεκτού πιστοποιητικού συμμόρφωσης και Σήματος Συμμόρφωσης.

 

Η ύπαρξη και λειτουργία του GMCert είναι ιδιαίτερα σημαντική τόσο για τις επιχειρήσεις του κλάδου της παραγωγής και επεξεργασίας προϊόντων βιολογικής γεωργίας - κτηνοτροφίας, στη χώρα μας όσο και για την εθνική οικονομία μας, γιατί καθίσταται δυνατή η επίτευξη:

  • αύξησης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων μέσω της βελτίωσης της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων,
  • αύξησης των εξαγωγών προϊόντων βιολογικής γεωργίας - κτηνοτροφίας, αφού θα κάμπτονται τα εμπόδια εξαγωγής από την μη σωστή έως τώρα τήρηση των απαιτήσεων της ευρωπαϊκής νομοθεσίας,
  • παροχής δυνατότητας ενημέρωσης και επιμόρφωσης των επιχειρηματιών για τις απαιτήσεις και προδιαγραφές που πρέπει να τηρούνται κατά την παραγωγή και επεξεργασία προϊόντων βιολογικής γεωργίας – κτηνοτροφίας,
  • αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού και των δυνατοτήτων της ελληνικής αγοράς,
  • ανάπτυξης και διάδοσης του βιολογικού τρόπου παραγωγής προϊόντων διατροφής αφενός για την προστασία του καταναλωτή και αφετέρου για την προστασία του περιβάλλοντος

 

Ο Οργανισμός GMCert έχει ως αντικείμενο την διενέργεια πιστοποιήσεων, με σκοπό την διασφάλιση της ποιότητας των βιολογικών προϊόντων.

Βασική αρχή και δέσμευση του GMCert, αλλά και φιλοσοφία κάθε στελέχους του, είναι να παρέχει στους πελάτες του υπηρεσίες που να καλύπτουν πλήρως τις τεχνικές τους ανάγκες, χωρίς τα στελέχη του να παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες στους Επιχειρηματίες, σύμφωνα με τις σχετικές νομοθετικές, κανονιστικές και τυποποιητικές απαιτήσεις.

Για να επιτύχει τα ανωτέρω, η Διοίκηση του GMCert:

 

  • Εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας (Σ.Δ.Π.) σύμφωνα με το Διεθνές Πρότυπο EN 45011 καθώς και τους σχετικούς Κανονισμούς του Εθνικού Συστήματος Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ).
  • Εφαρμόζει διαδικασίες πιστοποίησης επιχειρήσεων / προϊόντων σύμφωνα με τεκμηριωμένες και επικυρωμένες μεθόδους και εσωτερικούς κανονισμούς.
  • Εξασφαλίζει την ανεξαρτησία, αξιοπιστία και ακεραιότητα κάθε απόφασης πιστοποίησης.
  • Εξασφαλίζει τη διάθεση προσωπικού και εξωτερικών συνεργατών με αποδεδειγμένη εμπειρία σε κάθε διαδικασία πιστοποίησης.
  • Διασφαλίζει την ανεξαρτησία, ακεραιότητα και την εχεμύθεια του προσωπικού και συνεργατών του, καθώς και την ασφάλεια δεδομένων και στοιχείων πελατών του.
  • Ανασκοπεί την αποτελεσματικότητα των διεργασιών του και κατ’ επέκταση ολοκλήρου του Σ.Δ.Π.
  • Θέτει μετρήσιμους αντικειμενικούς σκοπούς για την ποιότητα σε εταιρικό επίπεδο, καθώς και σε λειτουργικό επίπεδο Τμημάτων. Οι στόχοι αυτοί καθιερώνονται και αξιολογούνται ως προς το βαθμό επίτευξής τους στα πλαίσια της Ανασκόπησης του Σ.Δ.Π. από την Διοίκηση του GMCert.
  • Παρέχει τους απαραίτητους πόρους για την απρόσκοπτη, αποδοτική και αποτελεσματική λειτουργία κάθε Τμήματος.
  • Διαθέτει στελέχη με υψηλή επιστημονική κατάρτιση και εμπειρία και επενδύει στη συνεχή τους ενημέρωση και εκπαίδευση ώστε να προάγουν την Ποιότητα σε κάθε τους δραστηριότητα.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie για την παροχή των υπηρεσιών μας, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Μάθε περισσότερα.