Μέλι Καστανιάς Αγίου Όρους Χαλκιδικής. Honey Chestnut Mount Athos Halkidiki. Мед каштановый Афон Халкидики Гора

Μελισσοκομίας Μελισσοκομίας

Περιγραφή

Μέλι καστανιάς 100%  από το Άγιο Όρος Χαλκιδικής. 

Μέλι σουσούρα (ρείκι) από ορεινή Χαλκιδική.

Περιορισμένη ποσότητα.

ΜΕΛΙ ΑΠΟ ΑΝΘΗ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ Στα προστατευόμενα (συνθήκη NATURA 2000) δάση καστανιάς του Αγίου Όρους παράγεται το καλύτερο μέλι καστανιάς της Ελλάδος. Ιδιαίτερο και μοναδικό για τις ιδιότητές του με έντονη, πιπεράτη γεύση, ιδιάζον άρωμα, λιγότερο γλυκό από τα άλλα μέλια με ελαφρά πικρή επίγευση.

Το μέλι καστανιάς είναι πλούσιο –ίσως το πιο πλούσιο- σε ιχνοστοιχεία όπως κάλιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, βάριο καθώς και σε φρουκτόζη και τανίνες λόγω του δένδρου της καστανιάς.  Στο μέλι αυτό εντοπίζετε  μεγάλη περιεκτικότητα γυρεόκοκκων (κόκκοι γύρης) που του προσδίδουν μια πολύ δυνατή γεύση. Αυτό είναι και ένα από τα κύρια πλεονεκτήματά του αφού η έντονη παρουσία της γύρης του αυξάνει τη θρεπτική αξία. Έχει εφιδρωτικές ιδιότητες, βοηθά την κυκλοφορία του αίματος και είναι ένα πολύ καλό ‘τονωτικό’..

Διαθέτει στυπτικές, απολυμαντικές και επουλωτικές ιδιότητες ιδιαίτερα χρήσιμες στο ουροποιητικό και πεπτικό σύστημα παρέχοντας αντιμικροβιακή δράση στο έντερο.

Συνιστάται σε όσους αθλούνται στους ηλικιωμένους και σε όσους έχουν προβλήματα προστάτη ή προστατίτιδας. Μπορεί να δράσει και ως στυπτικό σε περιπτώσεις δυσεντερίας.

Κρυσταλλώνει μόνο μετά από πολύ καιρό, 1,5 – 2 χρόνια. 

Δοκιμάστε να ρίξετε σταγόνες μελιού καστανιάς σε ώριμα και παλαιωμένα  τυριά. Θα εκπλαγείτε από την γεύση που θα προκύψει.

Βάλτε το σε αφέψημα Φασκόμηλου ή Φασκόμηλου με Τσάι του Βουνού. Θα διαπιστώσετε την αρμονία των δυο κατά βάση «πικρών» όπως είναι το φασκόμηλο και το μέλι της καστανιάς.

Συσκευασίες : 1,0 Kg σε γυάλινο βάζο και 0,5 Kg  σε γυάλινο βάζο. 

Για την περιοχή της Αθήνας, υπάρχει η δυνατότητα παράδοσης κατ' οίκον.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie για την παροχή των υπηρεσιών μας, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Μάθε περισσότερα.