Αβράμογλου - Βότανα, Ελιξίρια, Φυτικά καλλυντικά, Μπαχάρια

Αβράμογλου
Βότανα Βότανα

Περιγραφή

Μέσα από πολύχρονη εμπειρία στην πώληση αρωματικών και θεραπευτικών βότανων και ατελείωτες συζητήσεις σχετικά με τις ενέργειες και παρενέργειες αυτών, κατά τη χρήση τους, οφείλω να σας ενημερώσω, ώστε να σας ευεργετήσουν και όχι να σας βλάψουν, δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση, να χρησιμοποιούνται ακίνδυνα τα φυτά που αναφέρονται σε διάφορα λαϊκά γιατροσόφια, λίγα είναι αυτά που μπορούν να καταναλωθούν μεγάλες ποσότητες και να θεωρηθούν εντελώς αβλαβή. Σε πολλά φυτά περιέχονται ισχυρά δηλητήρια και βρώση τους μπορεί να επιφέρει ισχυρές δηλητηριάσεις η ακόμα και θάνατο.

Π.x. o Σωκράτης πέθανε από κώνειο, o αυτοκράτορας άδειος από belladona,o πατέρας του Άμλετ από υοσκυαμο, παρ όλο που στη φαρμακευτική χρησιμοποιούνται για χαλάρωση μυών στα σπλάχνα, ενώ η belladona ανακουφίζει από πονοκέφαλους, νευραλγίες και ρευματισμούς. O κίνδυνος, λοιπόν, είναι μεγάλος, όταν διαδίδονται ανεξέλικτες πληροφορίες από "λαϊκούς" βοτανοθεραπευτες.

Οι άρρωστοι, όντας απελπισμένοι, χρησιμοποιούν οποιαδήποτε γραπτή η προφορική πληροφορία για να γιατρευτούν. Για παράδειγμα, στην Τουρκία η αντικαρκινική δράση της πικροδάφνης είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο χιλίων, περίπου, καρκινοπαθών.
Στη χωρά μας , το εθνικό κέντρο δηλητηριάσεων, καταγράφει ετησίως περί τις διακόσιες δηλητηριάσεις από πικράγγουρα, φιδόχορτο,  χειλαρη κ.α.

Έτσι λοιπόν, σήμερα που τα θεραπευτικά φυτά διακινούνται από διαφόρους βοτανοσυλλεκτες και πλήθος εκλαϊκευμένων βιβλίων που αναφέρουν ιδιότητες φυτών και μειγμάτων, o καταναλωτής πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός.

Στα είδη που έχουμε στην ιστοσελίδα μας και στα όποια αναφερόμαστε δεν έχουν αναφερθεί παρενέργειες. Σχετικά με τη χρήση τους o καθένας πρέπει να ενημερώνεται ανάλογα με τον οργανισμό του. Π.χ. Κάποιος με χαμηλή πίεση δεν μπορεί να κάνει χρήση διουρητικών βότανων, γιατί αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να κατεβάσει κι άλλο την πίεση του και ίσως τον αιματοκρίτη του. Όπως επίσης κι ένας υπερτασικός δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τονωτικά και υπερτασικά βότανα (φασκόμηλο, δενδρολίβανο, θυμάρι).
Πολύ σημαντικό στη βοτανοθεραπεία, είναι να μη χρησιμοποιείται για μεγάλο χρονικό διάστημα το ίδιο βότανο και σε μεγάλες ποσότητες, άλλα να χρησιμοποιείται κατά περιόδους και εναλλάξ.

 Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικά τα προϊόντα μας, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie για την παροχή των υπηρεσιών μας, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Μάθε περισσότερα.