Μουσικός Όμιλος Κερκυραϊκή Καντάδα και Μαντολινάτα

Πρόεδρος: Δημήτριος Γκέκας, Μαέστρος: Ροζίνα Ανεμογιάννη
Μουσικοί όμιλοι Μουσικοί όμιλοι

Περιγραφή

Η Κερκυραϊκή Καντάδα & Μαντολινάτα ιδρύθηκε το 1954 από Κερκυραίους μουσικούς και χορωδούς, λάτρεις του παραδοσιακού τραγουδιού των Επτανήσων.

Είναι το παλαιότερο χορωδιακό σωματείο στην πόλη της Κέρκυρας και το τέταρτο κατά σειρά μετά την Παλαιά Φιλαρμονική (Άγιος Σπυρίδων), το Ωδείο Κέρκυρας και τη Φιλαρμονική Εταιρεία Μάντζαρος.

Έχοντας σαν βάση το παραδοσιακό τραγούδι και τις καντάδες, στο ρεπερτόριο της Κερκυραϊκής Καντάδας & Μαντολινάτας περιλαμβάνονται: το κλασικό τραγούδι, εκκλησιαστικοί ύμνοι, αλλά και το σύγχρονο Ελληνικό και ελαφρολαϊκό τραγούδι.

Κάθε χρόνο η Κερκυραϊκή Καντάδα & Μαντολινάτα δίνει το μουσικό παρόν της στο νησί της Κέρκυρας με συναυλίες και εμφανίσεις μέσα στην πόλη της Κέρκυρας, αλλά και στην περιφέρεια γενικότερα.

Εκπροσωπεί την Κέρκυρα στα φεστιβάλ χορωδιών Ελληνικών και ευρωπαϊκών πόλεων. Έχει καλύψει με συμμετοχή της σε εκδηλώσεις σχεδόν όλη την Ελλάδα.

Εκτός συνόρων, η Αυστρία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Γαλλία είναι μερικές από τις χώρες που κατά καιρούς έχει ταξιδέψει τα τραγούδια της, μεταφέροντας τη μουσική παράδοση και κάνοντας αισθητή την παρουσία και την παράδοση της Ελλάδας στους ξένους τόπους, αποσπώντας την αγάπη, τη συγκίνηση και το χειροκρότημα τόσο των Ελλήνων μεταναστών που ζουν εκεί, όσο και των κατοίκων των χωρών αυτών.

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Κερκυραϊκής Καντάδας & Μαντολινάτας, η μαέστρος, οι χορωδοί και οι μουσικοί του συλλόγου, καταβάλλουν όλοι, ανιδιοτελείς προσπάθειες για να στηρίξουν αυτόν τον ιστορικό μουσικό όμιλο.

Τα μέλη του Μουσικού Ομίλου και η τοπική κοινωνία, προσφέρουν κάθε δυνατή οικονομική ενίσχυση, ώστε να είναι εφικτή η διατήρησή του.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie για την παροχή των υπηρεσιών μας, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Μάθε περισσότερα.