ΓΑΛΑ ΓΑΙΔΟΥΡΑΣ, Οινόη Κοζάνης, κτηνοτροφική μονάδα

Ισαάκ Τσιχουρίδης
Παραδοσιακά Είδη Παραδοσιακά Είδη

Περιγραφή

Στη Φάρμα ΤΣΙΧΟΥΡΙΔΗ, στο πανέμορφο χωριουδάκι της Οινόης, μόλις δεκαπέντε χιλιόμετρα από την Κοζάνης ασχολούμαστε κυρίως με την εκτροφή όνων με σκοπό την παραγωγή αγνού και βιολογικού γάλακτος γαϊδούρας.

Οι πολλές ευεργετικές ιδιότητες του γάλακτος της γαϊδούρας, που είναι και το κοντινότερο προς το ανθρώπινο μητρικό, είναι γνωστές ήδη από την αρχαιότητα.
Εξαιτίας του μοναδικού του συνδυασμού λιπαρών οξέων Ω3 και 6 με βιταμίνη Α και Ε αναζωογονεί το δέρμα και προλαμβάνει τη γήρανσή του. Συνήθως μια επάλειψη αρκεί για να έχουμε ορατά αποτελέσματα σε ξηρή, ευαίσθητη, επιρρεπή σε κακή επούλωση, με αλλεργικές ευαισθησίες, ρυτιδιασμένη και γερασμένη επιδερμίδα. Το γάλα της γαϊδούρας είναι υψηλής πεπτικότητας και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και είναι ιδανικό σε περιπτώσεις εξάντλησης, αδυναμίας ή κακής θρέψης. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα καθώς στη σύστασή του και σε ικανοποιητικά ποσοστά, εμπεριέχονται ανοσφαιρίνη και λυσοζύμη (ιδανικό για γυναίκες σε εγκυμοσύνη, αδύναμα βρέφη και νήπια και ανθρώπους σε προχωρημένη ηλικία). Επιπλέον, είναι πλούσιο σε ολιγοσακχαρίτες και χαμηλό σε λιπαρά και καζεϊνη. Αυτές και άλλες πολλές ιδιότητές του το καθιστούν προϊόν υψηλής αξίας με μεγάλη γκάμα εφαρμογών, όπως στην πρόληψη και αντιμετώπιση ασθενειών του ανοσοποιητικού, των δερματικών παθήσεων και αλλεργιών, της ηπατικής λειτουργίας κ.ά., καθώς και πρώτης τάξεως γάλα βρεφικής ηλικίας στις περιπτώσεις που το μητρικό είναι λίγο ή ακατάλληλο.

Το παραγώμενο γάλα όταν δεν διατίθεται νωπό, εμφιαλώνεται σε μπουκάλια των 200 και 500ml και καταψύχεται στους -18οC για την συντήρηση του. Υπάρχει δυνατότητα αποστολής εμφιαλωμένου γάλακτος σε όλη τη χώρα, αυθημερόν στην ηπειρωτική και μετά από συνεννόηση στην υπόλοιπη νησιωτική Ελλάδα.

Τα γαϊδουράκια μας, όταν δεν είναι σταβλισμένα, κινούνται ελεύθερα σε περιφραγμένο χώρο 25 περίπου στρεμμάτων και τρέφονται με δικές μας βιολογικές τροφές, απαλλαγμένες από χημικά λιπάσματα και ζιζανιοκτόνα και ελεγμένες από οργανισμό πιστοποίησης, με αποτέλεσμα να παράγουν γάλα υψηλής ποιότητας και μεγάλης διατροφικής αξίας.  Η φάρμα είναι επισκέψιμη όλη τη διάρκεια του έτους, για να έχετε τη δυνατότητα να γνωρίσετε τα πανέμορφα, καλοσυνάτα και ευγενικά γαϊδουράκια, που αν και έχουν κατασυκοφαντηθεί, θα σας καταπλήξουν με τη συμπεριφορά τους.

Το εξαιρετικό αυτό γάλα της γαϊδούρας, εαν είστε κάτοικοι Αθηνών, μπορείτε να το προμηθευτείτε εύκολα με μία επίσκεψή σας στο παντοπωλείο ¨Δίπολις¨στην Ευτυχίδου 24-26, ένα εξαιρετικό χώρο απέναντι από το άλσος Παγκρατίου, με εκλεκτά προϊόντα διατροφής και τηλ. επικοινωνίας το 2114073592.


Το γάλα της γαϊδάρας είναι πολύτιμο δώρο της φύσης.

Εάν καταφέρετε να το εντάξετε στην καθημερινότητα σας ως μέρος μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής θα αντιληφθείτε άμεσα τα ευεργετικά του αποτελέσματα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie για την παροχή των υπηρεσιών μας, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Μάθε περισσότερα.